Despre Noi

Suntem dedicati fiecarui copil, ajutandu-i sa atinga potentialul maxim. Activitatile desfasurate in Centrul educational SOFIA promoveaza si stimuleaza dezvoltarea intelectuala, afectiva, sociala si fizica a fiecarui copil in parte. Adultii si educatorii sunt piloni activ implicati in procesul de educare a copiilor. Ei reprezinta primul model pe care copiii il urmeaza, conturandu-le personalitatea si sustinandu-i in dobandirea aptitudinilor. Parteneriatul dintre cadrele didactice si parinti este un element cheie in munca noastra. In Centrul educational SOFIA se pune in mod deosebit accentul pe munca in echipa, pe stransa colaborare intre cadrele didactice si pe mentinerea unei relatii roditoare si benefice dezvoltarii copilului. Echipa din Centrul educational SOFIA este formata dintr-un personal tanar, plin de engergie, iubire si devotament fata de munca depusa. Personalul este specializat, calificat si cu experienta in domeniul educatiei. Asiguram un proces educativ de inalta calitate de la o varsta timpurie, prin care copiii beneficiaza de o experienta plina de insemnatate, ce le va folosi pe tot parcursul vietii, prin intermediul artei, muzicii, matematicii, stiintei, povestilor, al jocului si al creativitatii. Centrul educational reprezinta un context favorabil in procesul de formare a copiilor din punct de vedere moral si emotional, operand cu concepte moderne, precum playful parenting, comunicarea deschisa si invatarea prin joc. Se acorda atentie, ingrijire si iubire fiecarui copil, luand in calcul particularitatile si nevoile acestora. Incurajam imaginatia intr-un mediu distractiv, sigur si primitor si ajutam copiii sa isi atinga potentialul maxim pe plan academic, social si emotional. Invatarea, cercetarea, jocul sunt cateva dintre conceptele care ii ajuta pe copii sa devina participanti activi in societate. Jocul insoteste toate activitatile noastre, iar acest lucru are, de multe ori, efecte terapeutice.

Misiune

Echipa noastra lucreaza impreuna pentru a oferi un mediu sigur, pozitiv si de stimulare, care imbunatateste si incurajeaza o dezvoltare emotionala, cognitiva, fizica si creativa a fiecarui copil in parte, prin invatare, cercetare si joc. Credem ca in mediul de invatare creat de echipa noastra, orice copil poate sa se dezvolte optim.

Viziune

Viziunea noastra este de a incuraja copiii sa devina participanti activi in societate. Prescolarii lucreaza independent in grupuri mici, se integreaza in discutiile clasei si au oportunitatea zilnica sa participle activ la ascultari si la intrebari, sa reflecteze, sa revizuie, sa analizeze si sa imparta lucruri si opinii in cadrul grupului.

Curriculum

Folosind curriculumul nostru, profesorii promoveaza invatarea activa, prin stabilirea catorva programe cadru care ajuta copiii la angajarea lor intr-o gama larga de jocuri impreuna cu alti copii, precum si la promovarea independentei lor.